Zorg ervoor dat kinderen groenten lekker vinden

De aanbevolen hoeveelheid groente per dag is 200g, en het is niet zo moeilijk om dat te halen! Lees hier hoe je kunt profiteren van alle het goede van groente.

Kinderen

Goede gewoonten moeten vroeg worden aangeleerd! Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die geleidelijk vertrouwd worden gemaakt met groenten die ze zeggen "vies te vinden", deze uiteindelijk gaan waarderen.

Denk eraan hun groenten aan te bieden wanneer ze honger hebben, dus aan het begin van de maaltijd. Ze zullen dan minder tegenstribbelen!

Praktische voorbeelden:

  •   Wat sperziebonen of jonge worteltjes uit blik, koud opgediend, die ze met de vingers mogen opeten.
  •    Wat doperwtjes om ogen in de puree aan te brengen, sperziebonen voor de wenkbrauwen en de mond, champignons voor de oren… en de puree ziet er zoveel speelser uit!
  •    Bereid pasta met heel kleine dobbelsteentjes tomaten, sperziebonen, courgettes… om eens wat anders te gebruiken dan die eeuwige ketchup (die de oorspronkelijke smaak van groenten geweld aandoet).
  •   Maak gekleurde puree klaar: meng worteltjes, broccoli of courgettes met evenzoveel aardappels.
  •   Maak voor hen pizza's met veel groenten: champignons, tomaten, aubergines, artisjokbodems....
  •   Wees overtuigend! Schotel hun regelmatig natuurlijke seizoensproducten voor en proef hiervan in hun bijzijn: dan krijgen ze zin uw voorbeeld te volgen....

Tip

De artisjok is zowel warm, lauw als koud te consumeren. Baby's zijn er dol op gepureerde artisjok, vanwege de zoete smaak en de zachte structuur.

Random tip

Om knolselderij geliefd te maken bij uw kinderen, kunt u de knolselderij het beste heel erg fijn raspen. De groente wordt dan gemakkelijker om te eten. U kunt ook kiezen voor de selderijsalade in glas : de vezels en de smaak van de knolselderij zijn dan nog zachter.

Tags