Exemple de proiecte

COMITETUL PENTRU CONSTITUIREA FUNDAŢIEI ELIC ( ŞCOALA LIBERĂ DE CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ PENTRU COPII)

2015 - Trieste şi Nice – Italia şi Franţa

Proiectul caută să spună despre diversitatea şi varietatea alimentaţiei vegetale la 660 tineri, de la 8 la 14 ani. Prin joc, pantomime şi prin întrebări, tinerii sunt sensibilizaţi către o alimentaţie variată şi echilibrată şi despre importanţa consumului leguminoaselor, fructelor şi legumelor. Jocul promovează, de asemenea, valorile ecologice pentru o relaţie mai bună între om-animal-mediu.

FERMA DE PE MALUL LACULUI

2015 - Montreal, Québec - Canada

Proiectul “Terre en mains” (Pământul în mâini) urmăreşte să ofere ocazia a 2000 de copii, de la 3 la 13 ani, să descopere cultura legumelor conform modurilor ecologice, de a cunoaşte diversitatea şi beneficiile legumelor şi de a învăţa să le prepare. Tinerii veniţi să viziteze ferma vor descoperi şi vor participa la diferitele activităţi agricole (răsad, recoltă, îngrăşare a pământului...) apoi să pregătească propria lor salată după ce finalizează atelierele culinare.

SĂRBĂTOAREA MÔMES

2015 - Lyon - France

Proiectul are ca obiectiv creșterea legăturii dintre legume şi 120 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Sărbătoarea “ô mômes” este o iniţiativă a părinţilor voluntari care propun multiple activităţi într-o cafenea de familie, o alternativă la mesele şcolare şi la activităţile extracurriculare. Noua lor provocare este de a-i sensibiliza pe copii la diversitatea legumelor, a grădinii din farfurie, mobilizându-i mai ales în a crea o carte de bucate.

SAT PILOT

2016 - Dakar - Sénégal

Satul pilot a dezvoltat în 20 de ani un dispozitiv complet de reintegrare a copiilor străzii. Centrat pe legumele locale, proiectul va permite stabilirea unui program de formare în profesia de agricultor şi realizarea activităţilor culinare. Ele vor fi conduse către descoperirea gustului alimentelor cu scopul de a spori lexicul senzorial al copiilor.

ASOCIAŢIA ZAMBETE DE COPII

2015 - Provincia Khammouane - Laos

Acest proiect urmăreşte să spună despre noi legume la 300 de copii de la 3 la 6 ani. Ambiţia este de a favoriza o alimentaţie variată şi de a asigura o masă zilnică. El se înscrie într-un program de ajutor al copiilor defavorizaţi din zonele rurale ale Laosului.

ORTO IN CONDOTTA

2009 - Proiect condus de Fundaţie

Neofobia alimentară este destul de marcată la copii şi mai ales în ceea ce priveşte legumele. “Orto in Condotta” le permite să se liniştească, explicându-le principiile unei alimentaţii echilibrate şi originea alimentelor.

LEGUME 2000

2006 - Proiect condus de Fundaţie

Operaţiunea “Legume 2 000” a permis să evolueze comportamentul studenţilor faţă de legume, graţie uneltelor adaptate, neconvenţionale!

ARTĂ ŞI AROMELE NATURII

2012 - Proiect condus de Fundaţie

Acest proiect al Fundaţiei Louis Bonduelle permite seniorilor (maturilor) să se restabilească prin intermediul legumelor din atelierele culinare şi dintr-un « art-nature » în colaborare cu MARPA (Casa rurală de bun venit pentru persoane vârstnice).

ÎN JURUL LEGUMELOR

2008 - Proiect condus de Fundaţie

„Ȋn jurul legumelor”, în parteneriat cu „Salvarea populară franceză”, permite voluntarilor din Salvarea populară franceză, pregătiţi în prealabil de nutriţioniştii Fundaţiei, să organizeze ateliere ludopedagogice despre necesitatea consumului de legume.

Ultimul nostru apel  la proiect

Fundaţia Louis Bonduelle  Bonduelle lansează apeluri la proiect în toţi anii.

Apelul la proiect în 2015  al  Fundaţiei Louis Bonduelle privea proiectele ce-i determina pe copii şi pe adolescenţi să descopere şi să se familiarizeze cu legumele. Din cele 86 de dosare depuse, 10 dosare au fost  remarcate  în mod special şi au făcut obiectul unui sprijin financiar din partea  Fundaţiei . Ele priveau ţări ca Senegal, Laos, Canada, Italia şi Franţa.

Participaţi şi voi!

Pentru a fi informaţi despre lansarea fiecărui apel la proiect, vă invităm să vă înscrieţi pe buletinul nostru informativ sau să consultaţi pagina noastră « Prezentaţi proiectul vostru ». Pentru orice informaţie, nu ezitaţi să ne contactaţi!