PREMIUL PENTRU CERCETARE LOUIS BONDUELLE

Acest premiu se adresează tinerelor cercetătoare și tinerilor cercetători cu vârste sub 35 de ani înscriși la doctorat într-o instituție universitară sau la o școală. Acesta răsplătește anual activitatea de cercetare în domeniul alimentației, indiferent de disciplină: medicină, fiziologie, sociologie, agronomie etc. Premiul Louis Bonduelle se decernează în fiecare primăvară, cu prilejul Întâlnirilor Fundației.

DEPUNEREA CANDIDATURILOR ESTE DESCHISĂ ÎNCEPÂND CU SEPTEMBRIE 2018

Grupul European al Obezităţii Infantile )

ECOG (European Childhood Obesity Group/Grupul European al Obezității Infantile) și Fundatia  Louis Bonduelle sunt associate, începând cu anul 2009, în lupta contra obezităţii. Această asociaţie este alcătuită din oameni de știinţă, cercetători sau clinicieni, care  acţionează la nivel European cu scopul de a împărtăși bune practici și pentru punerea în aplicare a acţiunilor împotriva obezităţii infantile. Activităţile lor se manifestă în special prin publicarea primului ebook cu acces gratuit asupra obezităţii la copii și la adolescent.

Tribuna ANCA

Tribuna ANCA este o catedră de învăţământ și de cercetare susținută din anul 2011 de Fundaţia AgroParisTech. Ea este finanţată de sponsori privaţi și instituţionali, printre care și Fundaţia Louis Bonduelle. ANCA dezvoltă acţiuni inovatoare de educaţie nutriţională: animaţii, jocuri serioase, modul de e-learning (MOOCs et SPOCs) sau videoclipuri, precum cele despre proteine vegetale.

Fundaţia Coeur & Artères

Fundaţia Coeur & Artères (Inima&Artere), la care Fundaţia Louis Bonduelle est co-fondatoare, dezvoltă programe de cercetare asupra  bolilor cardio-vasculare și a bolilor asociate (diabet, obezitate , dislipidemii…). Obiectivele sale urmăresc să întărească baza cunoștinţelor știinţifice și medicale necesare dezvoltării de noi strategii de îngrijire și de prevenire.

Pentru a afla mai multe despre Fundația Coeur et Artères